Під час засідання Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося нагородження курсантів і студентів, які стали переможцями у різних творчих і наукових конкурсах, в яких вони брали участь останнім часом. Дипломи юнакам і дівчатам вручив ректор університету Сергій Гусаров. Він зазначив, що наукові дослідження є обов’язковою складовою діяльності вищого навчального закладу, і дуже важливо, що до наукових пошуків активно залучається молодь університету. Керівництво і науково-педагогічний колектив і надалі сприятимуть підтримці обдарованої молоді.

Так, за результатами конкурсу презентаційних проектів за темою: «Розвиток освіти і науки: студентські ініціативи», який проходив у Київському університеті імені Бориса Грінченка в рамках Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Громадські ініціативи молоді – основа соціально-економічної перебудови України», представники університету посіли ІІІ місце. Це – курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Ельвіра Ліщина, Ірина Бульба і слухач магістратури Роман Шеремет. Науковий керівник: доцент кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Антон Байлов.

За результатами VІ Всеукраїнського студентсько-курсантського конкурсу на кращу наукову роботу за темою «Проблеми у сфері забезпечення національної безпеки України очима майбутніх правоохоронців», який проводився на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, курсанти посіли ІІІ місце. Серед них – курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Ілля Завальний (науковий керівник – професор кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Ігор Власенко) та Мар’ян Черхавский  (науковий керівник – доцент кафедри адміністративного права та процесу Ольга Чапала). Також сертифікат отримала курсант групи ФГБ 12-9 Марина Немашкало (науковий керівник – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи Володимир Чумак).

За результатами ІХ Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2015 році диплом ІІ ступеня отримала курсант факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Марина Немашкало (науковий керівник – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи Володимир Чумак) та диплом ІІІ ступеня – курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Ірина Бульба (науковий керівник – доцент кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Антон Байлов).

За результатами ІХ Регіонального конкурсу наукових робіт молодих вчених «Гендерна політика очима української молоді: слобожанський вимір» диплом за І місце отримала студент 4-го курсу факультету права та масових комунікацій Марина Яцкевич, дипломом за ІІ місце була нагороджена студент 4 курсу Катерина Скареднева, диплом за ІІІ місцеотримали студенти 4-го курсу Олександра Колесавіна та Євген Іванов.

Науковий керівник дипломантів – старший викладач кафедри соціології та психології факультету права та масових комунікацій Ольга Форотинська.

За результатами Першого міського конкурсу студентських наукових робіт, який проводився на базі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, за спеціальністю «Психологія» диплом за ІІІ місцеотримали студенти 4-го курсу Олена Лук’янова та Маріанна Огій.

Науковий керівник дипломантів – доцент кафедри соціології та психології факультету права та масових комунікацій Ірина Ламаш.

На засіданні Вченої ради були також нагороджені Подякою Вченої ради: Анна Голубнича – курсант 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства – за досягнення значних результатів у навчанні та громадській діяльності; Володимир Чумак – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук – за сумлінне ставлення до виконання своїх обов’язків, підготовку кваліфікованих спеціалістів, упровадження сучасних методів навчання та виховання молоді.

 

ВЗГ ХНУВС