Проводили зиму, зустрічали Масляну та обирали «Дівчину-весну» у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Колектив університету шанує українські традиції й долучає до цього молодь. У святковому заході взяли участь не тільки курсанти, студенти, працівники університету, але й гості. Школярі харківських шкіл разом із батьками, вчителями, однокласниками та друзями завітали до університету. На великому плацу розгорнулося яскраве театралізоване дійство. Усі присутні разом із журі обирали дівчину-весну. Чарівні представниці факультетів підготували святкове вбрання, презентації-візитівки й творчі номери, в яких вони демонстрували свої здібності, таланти, уподобання, розповідали про майбутню професію. Звичайно, в усьому дівчат-конкурсанток підтримували друзі, однокурсники, які допомагали створювати образ дівчини-весни, виступали з хореографічними та вокальними композиціями, у театралізованій формі відтворювали український побут, національні традиції та неповторну атмосферу народного свята. Виступи художніх колективів факультетів університету нікого не залишили байдужими. Пританцьовували та підспівували не тільки працівники навчального закладу, курсанти та студенти факультетів – найщиріші та найпалкіші уболівальники своїх чарівних конкурсанток, але й гості свята школярі та дорослі, які завітали до навчального закладу. Кожна дівчина створила неповторний образ української дівочої краси, ніжності та неповторності. Тож, поза увагою журі та глядацьких симпатій не залишилася жодна конкурсантка. Анастасія Нікіфорова, яка представляла факультет № 1 (досудового слідства) отримала титул «Дівчина-ніжність», Яна Швачко – факультет № 3 (підрозділів превентивної діяльності) стала «Дівчина-чарівність», Юлія Умнікова – факультет № 4 (кіберполіції) – «Дівчина-витонченість», Ангеліна Гавриленко – факультет № 6 (права та масових комунікацій) – «Дівчина-натхнення» й абсолютною переможницею конкурсу, яка отримала титул «Дівчина-весна», стала курсант факультету № 2 (кримінальної поліції) Тетяна Ковальова. Завершилося свято краси, яке в університеті влаштували на Масляний тиждень, спаленням солом’яного опудала, щоб швидше прийшла весна й принесла з собою сонечко й тепло.

Усіх конкурсанток привітав ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він подякував за чудове свято та гарний, весняний настрій і зазначив, що цей захід є нагадуванням про те, що "ми – українці, ми – вільний і волелюбний народ, ми – нащадки наших предків, які усім серцем любили свою Батьківщину, свою землю, й заради свободи готові були пожертвувати власним життям. І молодь, яка навчається в стінах нашого навчального закладу має знати й цінувати традиції, і, як майбутні правоохоронці, повинні бути готовими захищати права та свободи своїх співвітчизників, їх прагнення жити у вільній і незалежній країні».

Після завершення заходу усіх присутніх на святі почастували смачною польовою кашею та гарячим чаєм. Майбутні абітурієнти та їх батьки познайомилися з університетом.

ВЗГ ХНУВС