Завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Костянтин Бугайчук та заступник Олексій Сердюк взяли участь у засіданні форуму  «Забезпечення публічного порядку і безпеки під час передвиборчої кампанії», який  проводився регіональним представництвом Консультативної місії Ради Європи (КМЄС) у Харкові.

У роботі форуму взяли участь громадський омбудсмен з виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Харківській області Юрій Чумак, керівник відділу  міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в Харківській області Василь Гайчук, представники патрульної поліції в Харківській області, громадських правозахисних організацій. 

Під час виступів учасники обговорили шляхи вирішення типових ситуацій, які виникають під час роботи поліцейських перед здійсненням виборів та на виборчих дільницях, а також засоби протидії поліції та громадян порушенням виборчого законодавства.

Юрій Чумак звернув увагу присутніх працівників поліції, вітчизняних та міжнародних експертів на необхідності забезпечення виборчих прав тимчасово переміщених осіб, осіб з обмеженими можливостями та самих працівників поліції.

За результатами роботи форуму завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Костянтин Бугайчук отримав подяку від керівництва патрульної поліції Харківської області за якісний науковий супровід правоохоронної діяльності поліції та вагомий внесок у розвиток роботи патрульної поліції Харківщини. 

ВЗГ ХНУВС