Для студентів першого курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доценти кафедри правового забезпечення господарської діяльності Наталія Максименко, Валентина Жорнокуй та провідний фахівець з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Наталія Поставна провели сумісне бінарне заняття з навчальних дисциплін «Трудове право» та «Корпоративне право».

Студентів ознайомили зі змінами в суспільстві за останні десятиріччя та їх впливом на професійну діяльність людини, проаналізували сучасні умови самореалізації людини на ринку праці, конкурентоспроможність та мобільність сучасного фахівця.

Лектори розповіли про сучасний світ професій, їх зміст та вимоги до працівника, про стан та перспективи розвитку ринку праці, про підприємства та актуальні вакансії, про послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню. Сьогодні у сфері професійної діяльності існує потреба у професійно мобільних людях з такими рисами, як критичне мислення, вправність та самостійність приймати рішення, почуття відповідальності за їх впровадження в життя, спритність та адаптивність, допитливість, ініціативність.

Були висвітлені питання пов’язані з вільним доступом громадян до джерел інформації щодо працевлаштування. Одним із способів є електронні сервіси державної служби зайнятості. Роз’яснено алгоритм щодо дистанційного запису на прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості, обравши мету, дату та годину візиту.

Наталія Олександрівна провела консультацію щодо створення власного резюме, пояснила, як потрібно шукати для себе роботу тощо. Особливу увагу фахівець приділила відеорезюме, як актуальному засобу пошуку роботи. Пояснила, як правильно його створити, щоб справити на роботодавця приємне враження. Наталія Олександрівна провела для присутніх психологічний тест для оцінки здібностей, інтересів та рівня розвитку інтелекту.

Наприкінці заняття представник Харківського міського центру зайнятості Наталія Поставна побажала студентам успіхів у навчанні та запросила взяти участь в інформаційних заходах центру зайнятості, серед яких безкоштовні тренінги, майстер-класи, адаптовані відповідно до індивідуальних потреб клієнтів та доступні для людей будь-якого віку, цікаві тематичні квести та багато іншого.

ВЗГ ХНУВС