Указом Президента України від 11 лютого 2004 року було започатковано День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – День пам’яті. Щороку цей день відзначають 15 лютого. У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи. Керівництво, працівники, особовий склад університету  зібралися на плацу, щоб вшанувати пам'ять тих, хто гідно виконував свій інтернаціональний обов’язок, брав участь у миротворчих місіях. І сьогодні багато воїнів-інтернаціоналістів залишаються в строю, захищаючи рідну землю на сході України. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів, усіх захисників України та поклали квіти до пам’ятника.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, звертаючись до присутніх, зазначив, що сьогодні українські бійці «захищають рідну землю, свою Батьківщину. Але мужність і героїзм українського народу завжди був, є і буде взірцем готовності українців до самопожертви в ім’я щасливого майбутнього наступних поколінь». Валерій Васильович закликав присутніх «бути гідними нащадками батьків, берегти і захищати безцінний скарб, який ми отримали від них – нашу рідну землю, нашу Україну».

Зі словами вдячності за мужність, героїзм, вірність Присязі та військовому обов’язку подякували воїнам-інтернаціоналістам академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка, учасник бойових дій в Республіці Афганістан викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету № 2 Геннадій Горпинич.

Завершилися урочисті збори вокальною композицією «Герої нашої держави» у виконанні учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС