Представники відділу аеропідтримки управління моніторингу та аналітичного забезпечення Департамену патрульної поліції Національної поліції України (м. Дніпро) старші інспектори з особливих доручень лейтенанти поліції Роман Крошніков, Миколай Кияшкін та головний інспектор лейтенант поліції Данило Кочешвіли провели лекцію для курсантів усіх курсів і науково-педагогічних працівників факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ. Вони поділилися досвідом щодо напрямів використання безпілотних літальних апаратів у діяльності поліції.

Під час мультимедійної лекції присутні ознайомилися з класифікацією та технічними характеристиками закордонних і вітчизняних БПЛА, напрямами їх використання в діяльності поліції, методами та засобами протидії використанню БПЛА зловмисниками.

Працівники поліції продемонстрували відеофрагменти та фотографії, що були отримані ними за допомогою БПЛА, та допомогли у виявленні та розкритті таких злочинів, як крадіжка автотранспорту, незаконні наркопосіви, незаконний видобуток піску та бурштину, браконьєрство тощо.

Присутні також ознайомилися з вітчизняною моделлю БПЛА «Лелека-100», що використовується поліцейськими.

ВЗГ ХНУВС