Для курсантів та студентів Харківського національного університету внутрішніх справ команда проекту WikiInvestigation провела семінар на тему «Сучасні методи та засоби запобігання корупції, методики розслідувань за системою Сrowdsourcing». Проект WikiInvestigation реалізує Фонд Інновацій та Розвитку (IDF) разом із партнерами за фінансової підтримки Європейського Союзу. Із цілями проекту молодь ознайомили директор проекту Роман Яковлєв, координатор проекту по земельним питанням Роман Жовнір та координатор проекту м. Харків WikiInvestigation Марина Ніколаєва.

Як зазначив Роман Яковлєв, у рамках проекту WikiInvestigation  створено онлайн-платформу антикорупційних розслідувань, на якій може зареєструватися кожен бажаючий та взяти участь у розслідуванні. Це люди, які не боятимуться надавати відомості про себе, оприлюднювати свідчення про порушення, збирати докази, перевіряти інформацію тощо. Участь у цьому проекті – це колективна робота і реальна можливість набути нових знань, проявити організаторські здібності тощо.

 За словами Романа Яковлєва, семінари  та зустрічі учасники проекту проводять зі студентами-юристами провідних вишів країни, щоб залучити їх до боротьби з корупцією та надати наочний інструментарій. Під час зустрічі з курсантами та студентами Харківського національного університету внутрішніх справ учасники проекту ознайомили молодь з механізмом проведення розслідувань на прикладі конкретних справ, адже однією з умов створеної платформи є достовірність наданої інформації, яка має бути підтверджена беззаперечними доказами.

ВЗГ ХНУВС