Курсанти 1 курсу факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ рядові поліції Вікторія Ковтун та Владислава Попова разом зі старшим викладачем кафедри кібербезпеки факультету майором поліції Олексієм Рвачовим взяли участь у публічній дискусії на тему «Захист прав і свобод вразливих верств населення як елемент протидії наркотичній субкультурі».

Захід був організований на базі правового клубу «PRAVOKATOR» Головним територіальним управління юстиції у Харківській області за підтримки адвокатського об’єднання «Колегія адвокатів України».

Участь у заході взяли представники Управління патрульної поліції Харківської області, ювенальної превенції ГУНП в Харківській області, реабілітаційних центрів для наркозалежних, громадських організацій, закладів загальної середньої освіти, органів місцевого самоврядування, а також колишні наркозалежні, правозахисники, психологи, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти Харкова тощо.

На початку заходу начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко повідомила учасників дискусії про те, що Харківська область увійшла до переліку регіонів, де починає діяти «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», старт якій дали Міністр юстиції Павло Петренко та Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Також під час дискусії учасники обговорили питання надання якісної правової допомоги тим верствам населення, які постраждали від наркотичної субкультури, адже ця проблема торкається не лише залежних, але й членів їх родин, близьких або друзів, у тому числі й дітей.

Присутні дійшли спільного висновку – правова допомога не може містити будь-якого дискримінаційного елементу та повинна надаватися кожному, хто її потребує.

ВЗГ ХНУВС