Бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ продовжує презентацію циклу відеолекцій про видатні історичні постаті України. У супроводі фахівців університетської та Харківської обласної бібліотек першокурсники навчально-наукового інституту та всіх факультетів  взяли участь  в історичному екскурсі «Ярослав Мудрий – Володар Київської Русі».

Ярослав Володимирович (978–1054) – державний діяч, великий князь Київський, увійшов в історію як мудрий правитель і  далекоглядний дипломат, який зміцнив Київську Русь та сприяв її духовному й культурному піднесенню.

Юнаки і дівчата  виявили щиру зацікавленість до правової спадщини Ярослава Мудрого. Насамперед, до укладеного ним  першого збірника норм права, за яким відбувалося життя тогочасного суспільства.

Саме за часів правління Ярослава Мудрого було закладено основи вітчизняної культурної традиції  в архітектурі,  історіографії, образотворчому мистецтві, суспільній думці, культурі книжності, монастирському житті,  які протягом наступних століть продовжували розвиватися у східнослов'янських народів. За його князювання культура Русі, основою якої стали досягнення християнської цивілізації, розкрилася в усій повноті й багатстві, а Київ став одним із найбагатолюдніших і найкрасивіших міст Європи.

За словами університетської  молоді – учасників заходу, відеолекція була насиченою і пізнавальною. Вони відкрили для себе багато нових і цікавих фактів з історії розвитку і становлення української державності.   

 

ВЗГ ХНУВС