Керівництвом Харківського національного університету внутрішніх справ придбано поліграф українського виробництва «RUBICON» та крісло поліграфолога «POLIGRAPH-SYSTEM». Нову техніку передав університету виконавчий директор Всеукраїнської асоціації поліграфологів (ВАП) Володимир Ведмідь.

Перший проректор навчального закладу підполковник поліції Дмитро Швець підкреслив важливість здобуття навичок роботи з поліграфом для використання його можливостей у формуванні доказової бази, здійсненні пошуку речових доказів тощо. Поліграф буде використаний в освітньому процесі. Курсанти матимуть змогу ознайомитися зі специфікою його роботи та можливостями використання в практичній діяльності працівника поліції.

У центрі корекційної та психодіагностичної діяльності університету було проведено кілька демонстраційних тестів, що довели надійність роботи техніки. Учасники тестів особисто переконались, що організм людини дуже активно реагує на значимі стимули, в тому числі й під час повідомлення неправдивої інформації.

ВЗГ ХНУВС