У Харкові відбувся турнір «Матч двох столиць» за участі кращих шахістів Харкова та Києва. Ініціатором проведення змагань виступила Харківська обласна федерація шахів, яку донедавна очолював член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, який очолював Харківський національний університет внутрішніх справ у 2012–2015 рр. Нагадаємо, що сьогодні він є почесним президентом федерації.

Кожну команду представляли по 20 спортсменів. У складі харківської команди виступали дворазові олімпійські чемпіони Павло Ельянов та Олександр Моїсеєнко, чемпіони світу Ганна Ушеніна та Володимир Баклан, срібний призер Всесвітньої шахової Олімпіади–2018 Юлія Осьмак, молодий гросмейстер Кирило Шевченко, чемпіон світу серед дітей до 10 років Тихон Черняєв та ін.

Кубок переможця турніру отримує команда, яка набирає найбільшу кількість очок. Найкращий результат продемонстрували шахісти Києва, які й повезли Кубок до столиці.

Під час змагань відомі шахісти також провели сеанси одночасної гри з усіма бажаючими, серед яких були й курсанти нашого університету. Можливість випробувати свої сили у грі з шахів отримали й школярі Харкова та Харківської області.

ВЗГ ХНУВС