Напередодні  державного свята – 100-річчя Дня Соборності України, яке відзначається 22 січня, бібліотека університету сумісно з відділом соціально-гуманітарної роботи ХНУВС та Харківською обласною бібліотекою  презентували історичний відеоекскурс для першокурсників «Соборність України: від ідеї до сьогодення».

Під час заходу бібліотека отримала в дарунок від Харківської обласної бібліотеки видання – методичні поради до 100-річчя з дня проголошення Акту возз’єднання УНР та ЗУНР «Акт Злуки УНР і ЗУНР та втілення ідеалу Соборної України».  Книга містить матеріали, присвячені видатній події в історії України.

Юнаки та дівчата, які представляють всі регіони України, із зацікавленням слухали про події 1919 року, коли Українська Народна Республіка та Західно-Українська Народна Республіка об’єдналися в одну державу. Молодь вшанувала пам'ять творців Акту Злуки, які боролися за об’єднання національно-демократичних сил українства.

Після завершення заходу присутні ознайомилися з розгорнутою книжково-ілюстративною експозицією «Соборність – об’єднання за духовним принципом», яка проводить сторінками видань від минулого країни до сьогодення та розкриває ідею єдності нашої держави, як одну з найзаповітніших мрій українців протягом багатьох сторіч.

ВЗГ ХНУВС