12 та 13 січня в Харкові відбудеться ІІІ Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-фест – 2019», в якому традиційно візьмуть участь і представники Харківського національного університету внутрішніх справ – духовий оркестр та творчий колектив вишу.

За інформацією, опублікованою на сайті Харківської обласної державної адміністрації, для участі в заході подали заявки 56 колективів і понад тисячі учасників з різних областей України, у тому числі з Харкова та області.

Фестиваль розпочнеться 12 січня об 11.00. Біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка будуть виступати творчі колективи фестивалю. О 13.30 відбудеться Парад вертепів. Учасники фестивалю та всі бажаючі пройдуть ходою від майдану Конституції до майдану Свободи. Після закінчення ходи на головній площі Харкова о 14.30 відбудеться Всеукраїнська акція з одночасного виконання колядки «Нова радість стала» та офіційне відкриття фестивалю.

13 січня з 10.00 до 12.00 відбудуться виступи вертепних колективів на центральній сцені парку ім. Горького. Наприкінці заходу вперше за історію фестивалю для колективів-учасників влаштують етновечорниці, на які також запрошені представники етнічних спільнот Харкова. 

ВЗГ ХНУВС