У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося засідання трудового колективу. На порядок денний було винесено  два питання: обрання делегатів на Перший всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності, який відбудеться 5 червня 2015 року, та обговорення поточних питань, що стосуються  діяльності університету.

Ректор університету, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров довів до відома делегатів конференції трудового колективу вимоги Закону України «Про вищу освіту», зокрема про створення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. До його складу увійдуть двадцять п’ять членів, дев’ять з яких обираються з’їздом із числа представників вищих навчальних закладів державної форми власності.

Делегатами на І Всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності представники колективу одноголосно обрали ректора університету генерал-полковника міліції Сергія Гусарова, начальника факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства полковника міліції Олександра Музичука і начальника кафедри вогневої підготовки полковника міліції Віталія Федорова.

Проректори університету окреслили напрямки, за якими у навчальному закладі ведеться робота та підвели підсумки цієї діяльності. Так, проректор, полковник міліції Василь Кікінчук зазначив, що сьогодні тривають заходи щодо організації майбутньої вступної кампанії як для курсантів і студентів університету, так і для майбутніх слухачів курсів з підготовки поліцейських для нової патрульної служби України, які будуть навчатися на університетській навчальній базі. Сьогодні проводяться роботи з підготовки аудиторій, гуртожитків та побутових приміщень до навчального процесу,  упорядкування території.

Проректор, полковник міліції  Олександр Грищенко наголосив, що в університеті усе робиться для того, щоб навчання, проживання та продовольче забезпечення курсантів і студентів було на належному рівні. Так, сьогодні ведуться роботи щодо упорядкування територій біля КПП №№ 2 і 3: робляться пішохідні доріжки, освітлення, кладеться асфальтове покриття, щоб було зручно діставатися до університету. Відновлені та працюють навчальні аудиторії та спортивний зал цокольного поверху у корпусі, де розташований факультет підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей.

Тривають роботи щодо введення в експлуатацію душових кімнат та санвузлів на навчальній базі № 2. Проводиться озеленення території університетського комплексу. На теперішній час висаджено понад 300 ялинок та інших порід хвойних дерев, кущі самшиту, ялівцю. Також клумби та зони відпочинку університету прикрасили близько 200 кущів троянд і  найближчим часом буде висаджено понад  16  тис. одиниць інших квітів. Також придбано тротуарну плитку, лавки, кошики для сміття, які будуть використані для оформлення паркової зони навчальної бази № 2.

Перший проректор університету Олександр Головко зупинився на питаннях, пов’язаних із навчанням слухачів нової патрульної служби та набору для роботи з ними штату тренерів. У новому навчальному році у навчальному закладі навчатимуться 100 курсантів на факультеті підготовки фахівців для підрозділів слідства і 100 слухачів магістратури, тож сьогодні необхідно зосередити увагу на залученні до навчання осіб, які будуть навчатися на позабюджетних умовах.

 

ВЗГ ХНУВС