Курсанти 2 та 3 курсів факультету № 4 під керівництвом старшого викладача кафедри кібербезпеки майора поліції Олексія Рвачова взяли участь у заході на тему «Цифрові технології у боротьбі з корупцією», організованому Харківським територіальним управлінням Національного антикорупційного бюро України та Радою громадського контролю НАБУ для студентів закладів вищої освіти. Під час зустрічі, що проходила у м. Полтава, із доповідями, присвяченими застосуванню цифрових технологій у боротьбі з корупцією, виступили представники НАБУ та Ради громадського контролю НАБУ.

Директор Харківського територіального управління НАБУ Юрій Кравченко познайомив молодь з історією створення нового антикорупційного органу в Україні, навів статистичні дані та перелік кримінальних правопорушень і посадових осіб, підслідних НАБУ.

Особливу цікавість викликала доповідь начальника відділу НАБУ Андрія Гаркуші, присвячена використанню цифрової криміналістики під час розслідування злочинів. Доповідач ознайомив учасників заходу зі структурою, основними завданнями криміналістичної лабораторії, яку він очолює, переліком програмно-апаратних засобів, що використовуються працівниками НАБУ під час проведення таких слідчих (розшукових) дій, як обшук та огляд, а також розповів про порядок проведення досліджень та навів статистичні дані.

Інші доповіді були присвячені проведенню аналізу та обробки інформації, в тому числі цифрових слідів. Студентам продемонстрували приклади аналітичних матеріалів, які були підготовлені працівниками НАБУ під час розслідування корупційних злочинів.

Серед студентів провели командне онлайн–змагання, яке виявило наскільки добре молоді люди запам’ятали надану інформацію. За результатами змагання команда університету посіла третє місце з дев’яти.

ВЗГ ХНУВС