З нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та Дня Перемоги на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І. С. Конєва» відбулися урочисті заходи, у яких взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, голова Харківської облради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС у Харківській області Анатолій Дмитрієв, керівництво Харківського національного університету внутрішніх справ ­­– ректор Сергій Гусаров та радник ректора Олександр Бандурка, ректори вищих навчальних закладів, представники загальноосвітніх шкіл, вихованці Ліцею міліції, представники громадських організацій, Харківської єпархії Української православної церкви.

Саме з цієї висоти почалася велика військова операція у 1943 році, одним з переможних етапів якої стало повне й остаточне визволення Харкова від фашистських окупантів.

Ректор, представники університету, курсанти та студенти поклали квіти до меморіального комплексу та вшанували пам'ять героїв-визволителів хвилиною мовчання. Для усіх відвідувачів пам’ятної висоти цього дня грав духовий оркестр університету, виконуючи усім з дитинства добре відомі пісні, марші та музичні композиції воєнних часів.

ВЗГ ХНУВС