На площі Свободи у Харкові відбувся загальноміський розвод сил та засобів, задіяних в охороні громадського порядку в регіоні. На головній площі міста вишикувались 2,5 тисячі працівників практичних підрозділів міліції, військовослужбовців Національної гвардії України, представників ДСНС та Збройних Сил України, а також курсанти вищих навчальних закладів системи МВС, у тому числі й Харківського національного університету внутрішніх справ. Також була залучена службова та броньована техніка.

Під час проведення заходу на площі були присутні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, начальник ГУМВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, керівники інших формувань і підрозділів.

Мета таких заходів – протистояти будь-яким проявам просепаратистськи налаштованих осіб і максимально захистити громадян від провокацій та інших спроб дестабілізувати ситуацію в місті й регіоні, зберегти спокій і порядок.

За словами ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Сергія Гусарова, курсанти університету постійно залучаються до патрулювання вулицями Харкова. Разом із представниками територіальних підрозділів міліції вони допомагають патрульним нарядам підтримувати громадський спокій і порядок у місті. Вони також беруть активну участь в охороні громадського порядку під час проведення загальноміських культурних і спортивно-масових заходів.

Для курсантів університету участь у таких заходах є невід’ємною частиною навчального процесу, адже вони набувають практичного досвіду і можуть застосувати отримані під час навчання теоретичні знання на практиці.

ВЗГ ХНУВС