Начальник кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Олександр Юхно передав до бібліотеки навчального закладу понад 20 примірників монографії «Кримінальне провадження в суді присяжних», що увійшла до серії «Бібліотечка слідчого і детектива: учасники кримінального провадження». Автори видання – Щерба В.М., Юхно О.О..

Монографія присвячена комплексному вивченню теоретичних, законодавчих і прикладних питань однієї з новел чинного КПК України та судочинства щодо запровадження та реалізації інституту кримінальних проваджень у суді присяжних. Розглянуто історичне становлення інституту присяжних. Висвітлено процесуальний статус та відбір присяжних, порядок розгляду та вирішення кримінального провадження в суді присяжних. А також особливості кримінального провадження в суді присяжних за законодавством зарубіжних країн.

Усім, хто вивчає тенденції розвитку сучасної юриспруденції та національного судочинства бібліотека пропонує ознайомитися з новим виданням.

ВЗГ ХНУВС