Для слухачів Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) за напрямом службової діяльності «СРПП, ІТТ» відбулося бінарне заняття «Зупинка кровотечі. Накладання бинтових пов’язок. Евакуація з транспортного засобу». Заняття з відпрацюванням практичних навичок на базі Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели співробітники центру Світлана Березовська та інструктор-викладач домедичної та першої медичної допомоги Георгій Сніцар спільно з медичною сестрою Анною Мельниченко.

Кожний поліцейський повинен знати, в яких випадках потрібна евакуація постраждалого з транспортного засобу. Існує багато прийомів, які застосовуються при евакуації потерпілих з автомобіля, проте, який із них обрати — залежить від фізичної сили та навичок тих, хто надає допомогу, а також від того, які ушкодження виявлені у потерпілого, який об'єм салону легкового автомобіля чи вантажної кабіни, який ступінь деформації транспортного засобу внаслідок ДТП та багато іншого.

Слухачі ознайомилися з методами евакуації постраждалих з транспортного засобу, відпрацьовували зупинку кровотечі, накладання пов’язок тощо.

«Академія поліції» ХНУВС, м. Суми