Нещодавно у рамках робочого візиту до Харкова Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відвідав Харківський національний університет внутрішніх справ, де проходитимуть навчання працівники нової патрульної служби. Міністр зустрівся з курсантами, студентами та науково-педагогічним складом університету, щоб презентувати проект нової патрульної служби.

«Ми зібрались, щоб поговорити з вами про наше майбутнє. Суспільство чекає від нас реформ. Я закликаю вас активно долучатися до побудови нової поліції. Необхідні швидкі зміни, щоб люди змогли нам довіряти. Міліція переходить до європейських сервісних функцій», – зазначив Міністр внутрішніх справ.

Звертаючись до курсантів, Арсен Аваков підкреслив: «Ми на вас розраховуємо як на фундаментальну, базову основу майбутньої поліції. Нам потрібні професійні кадри».

Директор Харківської правозахисної групи, голова експертної ради з реформування МВС та прав людини при МВС України Євген Захаров, який також був присутній на зустрічі, зазначив, що війна не може бути виправданням відсутності реформ, адже проблема «не в грошах, а в людях. Якщо є люди, які можуть і хочуть щось змінити, то й гроші знайдуться».

На зустрічі з курсантами та  працівниками університету голова Наглядової ради Харківського національного університету внутрішніх справ, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зазначив, що майбутні поліцейські стануть справжньою елітою суспільства.
«Еліта – це чесність, порядність, професіоналізм і патріотизм, – сказав Ігор Райнін. – Майбутній поліцейський – це, в першу чергу, людина чесна, в другу чергу – професійна і в третю – патріотична. І я вам цього бажаю, щоб ви стали справжніми поліцейськими в майбутньому. Я нікого не хочу образити, але ви повинні прийняти рішення: хто готовий йти далі, реформувати систему, ті повинні йти. Хто не в змозі, хто не відчуває в собі патріотичної державної позиції, повірте, це марно. Нова система таких людей викине».

Ігор Райнін також зазначив, що всіляко підтримуватиме реформування правоохоронної системи. Поліція повинна бути ефективною, а люди – відчувати зміни.  

Підполковник міліції Вадим Троян, який сьогодні обіймає посаду начальника ГУМВС України в Київській області, є випускником Харківського національного університету внутрішніх справ. Він із теплотою і вдячністю згадав роки навчання у рідній альма-матер, подякував і керівництву, і викладачам за науку, за ті знання, які йому допомогли відбутися як професіоналу і стали дороговказом у непростих життєвих ситуаціях. У своєму виступі він зазначив: «Харків’яни завжди були в авангарді усіх позитивних перетворень. Країні потрібні рішучі, вольові, державні люди, а харків’яни завжди такими були».

Ректор університету Сергій Гусаров зазначив, що візит Міністра внутрішніх справ є важливою подією для навчального закладу, а розмова, яка відбулася, є дуже змістовною і конструктивною. «Університету висловлено високу довіру – допомагати здійснювати набір кандидатів на роботу до нової поліції, а згодом і готувати нове поповнення. Ми будемо всіляко сприяти тому, щоб наші майбутні офіцери були тісно вмонтовані  у ті процеси реформування, які сьогодні відбуваються у відомстві», – зазначив Сергій Гусаров.

Ректор також наголосив, що колективом університету визначено пріоритети у вихованні майбутніх правоохоронців, це – здоровий спосіб життя, національно-патріотичне виховання, знання ІТ-технологій та іноземної мови. Багато уваги приділяється і розбудові та зміцненню матеріально-технічної бази навчального закладу.

Сергій Гусаров також зазначив, що присутній на зустрічі Вадим Троян  є першим випускником університету, який став начальником обласного управління МВС України, і від імені колективу поздоровив його з таким високим призначенням.

Під час візиту Арсен Аваков ознайомився з матеріально-технічною базою навчального закладу. Він оглянув медико-санітарну частину, навчально-тренувальні комплекси – криміналістичний та райвідділ міліції, 100-метровий тир, ознайомився зі спортивним комплексом, побував у гендерному центрі, зеленій кімнаті, виставковій залі, аудиторії-амфітеатрі, оглянув експонати університетського музею.

Арсен Аваков зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ є одним із найкращих відомчих навчальних закладів і стане хорошою навчальною базою для підготовки поліцейських нової формації.

Наприкінці візиту Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін за традицією, на згадку про візит до університету, на головній алеї посадили дерева.

 ВЗГ ХНУВС