Шістнадцятий раз поспіль у Харківському національному університеті внутрішніх справ проходить студентська науково-практична конференція іноземними мовами. Вона є надзвичайно популярною серед молоді, адже надає можливість не тільки поділитися  з оточуючими власними науковими поглядами з тих чи інших питань, але й поспілкуватися з актуальної теми англійською, німецькою чи французькою мовами.

У конференції  беруть участь курсанти й студенти вищих навчальних закладів Харкова, України й інших зарубіжних країн. Цього року темою конференції  було обрано питання, що стосуються зарубіжного досвіду підготовки поліцейських кадрів. За словами члена оргкомітету, завідувача кафедри іноземних мов Олександра Левашова, у полі зору починаючих науковців  опинилися не тільки країни Єврозони, але й Азії та Сходу.

З вітальним словом до учасників наукового заходу звернувся ректор університету Сергій Гусаров. Він підкреслив актуальність обраної теми з огляду на реформи, започатковані Міністерством внутрішніх справ України. Також ректор поспілкувався з курсантами на інші теми, що стосуються навчання, перспектив професійного росту, дотримання норм моралі, поведінки майбутнього офіцера-правоохоронця, пріоритетів здорового способу життя тощо.  Плідної праці та творчого натхнення побажав молодим науковцям радник ректора університету Олександр Бандурка. Він звернувся до присутніх німецькою, підкресливши, що знання хоча б однієї іноземної мови є обов’язковим для сучасної молодої людини.

Згодом конференція продовжила роботу за секціями – англійською, німецькою та французькою. Так, курсант 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Мар’ян Черхавський  виклав англійською свою доповідь про підготовку поліцейських у країнах Євросоюзу. Він упевнений, що європейський досвід є надзвичайно корисним для України, яка поступово переходить до європейської поліцейської моделі, з тим щоб забезпечити захист прав і свобод громадян не гірше, ніж у країнах Євросоюзу.

Курсант 2-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції Вікторія Курасова доповідала німецькою. Вона проаналізувала систему підготовки та проходження служби поліцейськими Австрії і вважає, що для успішного реформування вітчизняної правоохоронної системи України необхідно скористатися тими позитивними напрацюваннями, які вже пройшли апробацію у роботі поліцейських служб інших країн.

По закінченні конференції кожний учасник наукового заходу отримав сертифікат, а усі доповіді, які прозвучали під час роботи конференції та були надіслані до оргкомітету, опубліковані у науковому збірнику тез.

 

ВЗГ ХНУВС