Для студентів першого курсу факультету № 6 ХНУВС кандидат юридичних наук, доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ірина Василько та доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Артем Подорожній провели виїзне семінарське заняття з навчальної дисципліни «Господарське право» в Господарському суді Харківської області.

Майбутні фахівці в галузі права були присутні під час розгляду судової справи суддею господарського суду Харківської області Олексієм Присяжнюком.

Керівник апарату суду  Олександр Поляков змістовно ознайомив з організацією роботи суду, його структурою, основним функціоналом кожного відділу та нововведеннями в судовій системі. Олександр Володимирович відзначив, що використання електронної системи документообігу в господарському суді Харківської області є досить ефективним та дієвим механізмом для роботи судової системи, має значні переваги та перспективи для вдосконалення. Він ознайомив з особливостями застосування електронного цифрового підпису та побажав майбутнім юристам реалізувати отримані знання в майбутній професії правника.

Помічник судді Юлія Дригач та секретар судового засідання Дарина Цвіра ознайомили з функціональними обов'язками, роз'яснили порядок формування судової справи.

Також студенти відвідали "Музей історії економічного судочинства".

 

ВЗГ ХНУВС