Квест «Пошуки скарбів науки», який проводиться у рамках обласної акції «Молодь і закон. Прозорість. Толерантність. Захист», проходить у Харківському національному університеті внутрішніх справ. У ньому беруть участь 20 студентських команд з різних закладів вищої освіти Харківщини. Після реєстрації всі учасники та їх вболівальники зібралися для урочистого відкриття змагань на великому плацу університету.

З початком спортивно-пізнавальної гри присутніх привітали заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Віталій Кириленко.

Голова Ради молодих вчених ХОДА, МОЗ, ХНМУ, радник голови Харківської обласної державної адміністрації Наталія Куфтеріна вручила ректору університету Валерію Сокуренку Подяку за підтримку молодіжних ініціатив від Ради молодих вчених та емблему наукового квесту.

Перед учасниками змагань виступив курсантський підрозділ барабанщиць. Після жеребкування Наталія Куфтеріна подала команду: «На старт!». Команди-учасниці поділилися на дві групи, по 10 команд у кожній. Учасники першої приступили до виконання завдань квесту, інші – перейшли на навчальну базу № 2, де на них чекали майстер-класи від фахівців університету та працівників Національної поліції. Слід зазначити, що взяти участь у майстер-класі та випробувати себе у ролі поліцейського могли не тільки учасники змагань, але й усі бажаючі.

Цього дня у ХНУВС розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія». Привітавши учасників наукового заходу, гості відвідали локації квесту, на яких вже проходили змагання. Вони побували у залі судових засідань, де студенти розв’язують завдання з кримінального процесу та права, у класі ОБСЄ молодь вирішує завдання, використовуючи сучасні інформаційні технології. На великому плацу університету виконуються завдання з пожежної безпеки, у мультимедійному інтерактивному тирі юнаки та дівчата стріляють з пістолета по мішенях.

Усього у рамках проведення квесту діє 10 локацій, які передбачають виконання різних завдань, у тому числі й подолання єдиної смуги перешкод, надання первинної медичної допомоги, пошук об’єкта по вказаному магнітному азимуту, розслідування злочину, знання англійської мови, історії міста Харкова.