У прес-центрі «Status Quo» відбулася прес-конференція, присвячена проведенню наукового квесту «Пошуки скарбів науки», який проходитиме на базі Харківського національного університету внутрішніх справ 27 квітня. У презентації заходу взяли участь перший проректор ХНУВС підполковник поліції Дмитро Швець, координатор квесту, голова Рад молодих вчених ХОДА, МОЗ, ХНМУ, радник голови Харківської обласної державної адміністрації Наталія Куфтеріна, головний спеціаліст відділу молодіжної політики Управління у справах молоді та спорту ХОДА Світлана Котлік.

Науковий квест відбудеться в рамках обласної акції «Молодь і закон. Прозорість. Толерантність. Захист». За словами першого проректора університету Дмитра Швеця, ХНУВС, як місце для проведення заходу, обраний не випадково. Насамперед, в університеті готують майбутніх поліцейських, покликання яких – надавати якісні послуги громадянам: уміти захищати не тільки їх права та свободи, життя, майно від протиправних посягань, але й за необхідності уміти надати першу медичну або психологічну допомогу та багато іншого. Окрім того, навчальний заклад має велику територію, сучасну матеріально-технічну базу, яка дозволяє проводити різнопланові заходи.

Радник голови Харківської обласної державної адміністрації Наталія Куфтеріна зазначила, що у квесті візьмуть участь 20 студентських команд, які представлятимуть виші Харківщини. Вона ознайомила з планом проведення та з випробуваннями, які мають пройти учасники змагань. Це – подолання єдиної смуги перешкод, надання первинної медичної допомоги, пошук об’єкта по вказаному магнітному азимуту, виконання завдань з пожежної безпеки, вогневої підготовки, розслідування злочинів та багато іншого. Програма квесту дуже насичена й нудьгувати не доведеться нікому – ані учасникам змагань, ані їхнім уболівальникам. Для всіх присутніх будуть проведені майстер-класи, в яких кожний зможе себе випробувати в ролі поліцейського.

Головний спеціаліст відділу молодіжної політики Управління у справах молоді та спорту ХОДА Світлана Котлік зазначила, що молодь завжди із задоволенням бере участь у таких заходах, адже вони є найбільш активною частиною населення – допитливі, енергійні, амбітні, готові до нових завдань та випробувань. І, що не менш важливо, відчувши на собі особливості професії поліцейського та величезну відповідальність, такі заходи сприяють підвищенню довіри населення до поліції.

ВЗГ ХНУВС