На базі Міжнародного Інституту Менеджменту в місті Києві з 16 по 20 квітня проходив семінар-тренінг з академічної прозорості "Transparency Vision Action" (іноземними мовами). Проект був створений студентами Вільного Університету Берліна (Східно - Європейські Студії). Мета проекту – зібрати  студентів із усіх регіонів України на семінар та привернути їх увагу до проблеми непрозорості в українській системі вищої освіти.

Курсант другого курсу факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ рядовий поліції Єлизавета Бєляєва, після всеукраїнського конкурсного відбору, представляла університет на цьому заході. Учасники семінару-тренінгу відвідали лекції та тренінги англійською мовою, які проводились фахівцями у сфері політології та громадянського сектору, такими як Dr. André Härtel (колишній політичний радник Ради Європи, педагог НаУКМА), Ярослав Юрчишин (виконавчий директор Transparency International – Ukraine), Олександр Лємєнов (юрист, експерт антикорупційної групи «Реанімаційний пакет реформ»), Тетяна Лопащук (керівник проекту «Київський діалог») та інші.

Учасники розробили власні ініціативи для посилення доброчесності в українській академічній спільноті, взяли участь у симуляційній грі від "BRIBANIA - Fighting Corruption" CRISP та неординарній тематичній екскурсії Anti-corruption walk, а також відвідали Американську Раду з Міжнародної Освіти (American Counсil).

Семінар завершився представленням опрацьованих командних проектів, направлених на підняття рівня обізнаності студентів з питань запобігання корупції, плагіату, а також важливості якісної освіти у майбутньому.

Головний організатор Matthias Meier (FU Berlin) вручив учасникам семінару сертифікати про успішне проходження проекту.

 

ВЗГ ХНУВС