У рамках вивчення навчальної дисципліни «Трудове право» за ініціативи доцента кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ кандидата юридичних наук, старшого наукового співробітника, підполковника поліції Валентини Гончарук проведено бінарне заняття з курсантами навчальної групи Ф3-106 за темою «Загальні засади проходження служби в поліції». Заняття відбулося за участі практичних працівників Національної поліції – старшого оперуповноваженого ВКП Новобаварського ВП ГУНП України в Харківській області майора поліції Михайла Айдінова, старшого оперуповноваженого ВКП Слов’янського ВП ГУНП України в Донецькій області капітана поліції Дмитра Пеженка та оперуповноваженого ВКП Слов’янського ВП ГУНП України в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Павла Шевченка.

У дружній бесіді вони розповіли першокурсникам про специфіку несення служби поліцейськими у прифронтовій зоні, у тому числі на блокпостах, надали коротку та інформативну характеристику оперативної обстановки на території обслуговування, розповіли про особливості розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, навели статистичні дані.

Курсантів надзвичайно зацікавила розмова й у них виникло багато запитань щодо особливостей та специфіки роботи груп швидкого реагування та слідчих підрозділів Національної поліції. Першокурсники отримали вичерпні та ґрунтовні відповіді та пояснення від оперуповноважених. Обговорювалися також питання щодо діяльності Національної поліції у сфері незаконного обороту наркотиків, недопущення та протидії цьому явищу. Фахівці надали характеристику найбільш поширеним в Україні наркотичним засобам, їх аналогам і прекурсорам, розповіли про найбільш резонансні розкриття злочинів у даній сфері та акцентували увагу присутніх на недопущенні й профілактиці вживання наркотиків серед молоді. Не оминули увагою практичні працівники особливості боротьби з корупцією, питання оплати праці поліцейських та показників їхньої службової діяльності, а також тему гуманності в роботі працівників Національної поліції.

Оперативні працівники побажали курсантам успіхів у навчанні, оскільки фундаментом будь-якої практичної діяльності є набуті теоретичні знання, закликали бути патріотами своєї Батьківщини та підкреслили важливість для суспільства обраної ними професії.

ВЗГ ХНУВС