Представники Харківського національного університету внутрішніх справ та Управління кадрового забезпечення ГУНП в Харківській області провели зустріч з батьками випускників та вихованцями Харківської спеціалізованої школи-інтернату «Ліцей «Правоохоронець» Харківської обласної ради.

З першого дня свого створення ліцей знаходиться під опікою Харківського національного університету внутрішніх справ та ГУНП в Харківській області. Тож не дивно, що переважна більшість вихованців ліцею вступають на навчання до університету. Цього року також багато хто з випускників планує продовжити свою освіту в університеті.

До батьків та випускників звернулись начальник сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських Управління кадрового забезпечення ГУНП в Харківській області капітан поліції Олександр Солодуха, завідувач відділення практичного навчання відділу організації освітнього процесу майор поліції Сергій Марчишин, фахівець факультету № 1 Вікторія Грицаєнко, провідний фахівець факультету № 2 Валерій Бондаренко, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 3 Григорій Джагупов, старший викладач кафедри кібербезпеки факультету № 4 майор поліції Олексій Рвачов та заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 6 Сергій Загородній.

Вони розповіли про Харківський національний університет внутрішніх справ, умови вступу та спеціальності, за якими проводиться набір на навчання. Вони також ознайомили молодь з історію та досягненнями університету, його структурою, підготовкою до вступу, умовами навчання на кожному факультеті та подальшим проходження служби випускників університету на посадах поліцейських в підрозділах Національної поліції України. Про побут та дозвілля курсантів та студентів, а також особливості навчання розповів курсант 4-го курсу факультету № 2 капрал поліції Владислав Петров.

Олександр Солодуха ознайомив присутніх з порядком відбору кандидатів на навчання та електронною реєстрацією кандидатів з числа цивільних осіб, що бажають навчатися у вищих навчальних закладах зі специфічними умовами навчання МВС України, які здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (https://osvita.np.gov.ua/).

Представники університету наголосили на актуальності професії поліцейського, зазначивши, що майбутні вступники мають можливість підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання на сервері дистанційного навчання університету (http://d-learn.in.ua/moodle/), а також запросили усіх на День відкритих дверей, який відбудеться 17 лютого 2018 року.

ВЗГ ХНУВС