На кафедрі адміністративної діяльності ОВС факультету з підготовки фахівців міліції громадської безпеки Харківського національного університету внутрішніх справ постійно проводяться заняття з навчальних дисциплін з відвідуванням курсантами практичних підрозділів органів внутрішніх справ.

Так, під керівництвом професора кафедри адміністративної діяльності ОВС факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей полковника міліції Ірини Казанчук курсанти груп ФГБ-12-7, ФГБ-12-8 і ФГБ-12-10 відвідали Комінтернівський районний відділ ХМУ ГУМВС України в Харківській області.

Перед курсантами виступили заступник начальника Комінтернівського райвідділу підполковник міліції Людмила Шмирьова і начальник служби кадрового забезпечення майор міліції Дмитро Батраков. Вони розповіли молоді про організаційну структуру Комінтернівського райвідділу, специфіку роботи чергової частини, слідчого відділу, служб і підрозділів міліції громадської безпеки (дільничних інспекторів міліції; патрульної служби; дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду; конвойних підрозділів). Наприкінці зустрічі працівники райвідділу відповіли на усі запитання курсантів.

За словами професора кафедри Ірини Казанчук та курсантів університету, проведення таких виїзних занять-практикумів сприяє глибшому засвоєнню навчального матеріалу та ефективному закріпленню отриманих теоретичних знань із навчальних дисциплін «Адміністративна діяльність ОВС» та «Організація служби дільничних інспекторів міліції» в частині застосування норм адміністративного законодавства України, набуття практичних навичок, необхідних для подальшої роботи в органах внутрішніх справ.

За матеріалами, наданими кафедрою адміністративної діяльності ОВС ХНУВС