Курсанти групи Ф-1-16-1 разом з куратором старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права Іваном Кріцаком відвідали Свято-Благовіщенський кафедральний собор Харкова, а також щорічний православний ярмарок під назвою «Вербна», який розташувався біля майдану Конституції.

Під час екскурсії до Харківського історичного музею молодь ознайомилася з експозицією залу «Велич подвигу народного» (1941–1945 рр.). На подвір’ї Харківського єпархіального управління курсанти відвідали Харківську Духовну семінарію (ХДС). Екскурсію провів вихованець 3-го класу ХДС Данило Гаврилін. Юнаки та дівчата дізналися про історію ХДС, оглянули навчальні аудиторії, ознайомилися з традиціями, розпорядком дня та повсякденним життям семінаристів. Особливо вразила присутніх іконописна школа Семінарії, де розповіли про особливості іконопису.

Також цього дня екскурсанти побували у п’яти храмах Свято-Покровського чоловічого монастиря та піднялися на дзвіницю Церкви Покрови Божої Матері.

Екскурсія справила на молодь незабутні позитивні враження та збагатила новими знаннями з історії Слобожанщини та України.

 

ВЗГ ХНУВС