У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися тренінги щодо підвищення знань та умінь поліцейських у сфері взаємодії поліції з населенням. Університет давно та тісно співпрацює з Харківським офісом Консультативної місії Європейського Союзу, голова якого Герріт Ян Вангелдер відкрив нинішній тренінг. Заняття буде проводити досвідчений фахівець з Великої Британії, колишній поліцейський з багаторічним стажем Пітер Вілсон.

Однією з умов ефективної діяльності з охорони правопорядку, здійснення профілактики правопорушень є організація взаємодії органів внутрішніх справ та громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку та забезпеченны громадської безпеки. Така взаємодія передбачає узгодження цілей та об'єднання зусиль, але провідна роль у цьому процесі належить Національній поліції, оскільки саме на неї державою покладено функції забезпечення охорони громадського порядку та громадської безпеки.

Взаємодія громадськості та органів внутрішніх справ надзвичайно важлива, адже налагодження тісних зв'язків з населенням і громадськістю - одна з умов успішного виконання службових обов'язків поліцейськими, робота яких неможлива без підтримки громадян.

 

ВЗГ ХНУВС