Курсанти університету Єлизавета Сагайдак, яка навчається на факультеті № 1 і курсант факультету № 2 Вікторія Ступка взяли участь у V Міжвузівській олімпіаді з іноземних  мов серед вищих навчальних закладів сектору безпеки України, яка проходила на базі Навчально-наукового центру мовної підготовки Національної академії Служби безпеки України.

У змаганнях взяли участь 51 конкурсант з 15 вищих навчальних закладів України. Олімпіада проходила в три етапи: письмова частина – перегляд відеосюжету та письмове реферування, тести на розуміння прочитаного тексту й прослуханого повідомлення та виступ з презентацією на тему «Жінки на військовій службі: вітчизняні та зарубіжні реалії».

Курсанти творчо підійшли до підготовки презентацій та активно обговорювали питання участі жінок у миротворчому процесі, забезпеченні миру та стабільності. Єлизавета Сагайдак виступила з презентацією  «Жінки в поліції», Вікторія Ступка – «Українські жінки-миротворці – випускники Харківського національного університету внутрішніх справ».

За результатами конкурсу Єлизавета Сагайдак отримала Диплом III ступеня та  цінний подарунок від ректора Національної академії Служби безпеки України Сергія Кудінова.     

Такі заходи для здобувачів вищої освіти – це потужний поштовх для самовдосконалення, адже вони надають можливість отримати професійний досвід спілкування іноземною мовою, а також об’єктивну оцінку рівня знань. 

 

ВЗГ ХНУВС