У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося закриття другого сезону проекту «Кадети поліції». 53 випускники разом із батьками, рідними та друзями прийшли на урочистості з нагоди випуску та вручення сертифікатів про навчання. У заході взяли участь ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, член правління громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» Олена Гергелюк, директор комунальної установи «Харківський обласний центр молоді» Максим Радченко, інспектор сектору прес-служби Управління патрульної поліції у м. Харків Марина Кульбачна та ін.

Програма «Кадети поліції» реалізується у рамках соціального проекту Харківського національного  університету внутрішніх справ та Всеукраїнського студентського братства «Еліта нації». Основні напрями проекту – правове виховання дітей та усвідомлення ними необхідності дотримання законів, негативного ставлення до протиправних вчинків, а також виховання патріотизму, поваги до державної символіки, традицій та звичаїв українського народу, дотримання здорового способу життя.

Звертаючись до випускників, ректор університету Валерій Сокуренко зазначив, що упевнений, навчання за програмою проекту «Кадети поліції» було цікавим і корисним. «Хлопці та дівчата не тільки набули нових знань, але й переконалися в тому, що в поліції служать чесні й порядні люди, віддані обраній справі, справжні патріоти своєї держави, для яких закон і честь – це найвищі цінності», – наголосив ректор.

Директор комунальної установи «Харківський обласний центр молоді» Максим Радченко висловив вдячність ректору університету та колективу навчального закладу за участь у проекті, спрямованому на виховання національно-патріотичних почуттів у молоді та розбудову громадянського суспільства. Інспектор сектору прес-служби Управління патрульної поліції у м. Харків Марина Кульбачна, звертаючись до школярів, висловила сподівання, що у майбутньому кадети продовжать справу й стануть поліцейськими.

Член правління громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта Нації» Олена Гергелюк подякувала університету за співпрацю і, звертаючись до юних кадетів, зазначила, що саме вони визначатимуть вектор майбутнього нашої держави, продовжуватимуть кращі традиції, закладені попередніми поколіннями: «Дуже важливо, щоб ви не тільки відкривали для себе новий і цікавий світ, але й робили його кращим».

Отримуючи сертифікати, які вручали ректор університету та  представник Управління патрульної поліції Харкова, хлопці та дівчата не стримували своїх щирих і радісних почуттів.

Були відзначені подяками «Всеукраїнського студентського братства «Еліта Нації» та комунальної установи «Харківський обласний центр молоді» ректор і працівники університету за участь у реалізації проекту «Кадети поліції», навчання та виховання молоді.

Зі словами подяки до керівників проекту, Харківського національного університету внутрішніх справ від імені батьків звернулась Олена Кравченко. Вона подякувала за яскравий, необхідний і дуже цікавий проект, від участі в якому отримали задоволення не тільки діти, але й їхні батьки. «Ми побачили, якою насправді копіткою, наполегливою і дуже нелегкою є праця правоохоронців. Такі проекти справді необхідні, адже вони якнайкраще сприяють підвищенню авторитету поліції серед населення».    

Анастасія Кравченко, виступаючи від імені кадетів, підкреслила, що навчатися було надзвичайно цікаво, вона багато дізналася про університет, про те, як живуть і навчаються курсанти, і відтепер упевнена, що коли виросте, служитиме в поліції.

Завершилося свято виступом колективу художньої самодіяльності Харківського національного університету внутрішніх справ, який виконав музичні композиції «Погони» та «Ми бажаємо вам сонця і миру».

 

ВЗГ ХНУВС