У Дергачівській гімназії № 3 відбулася зустріч представників Харківського національного університету внутрішніх справ із учнями трьох загальноосвітніх навчальних закладів Дергачів і Малоданилівської загальноосвітньої школи. Мета зустрічі – профорієнтація молоді та її залучення до навчання в університеті. Школярам продемонстрували відеофільм про вищий навчальний заклад, а також докладно розповіли про спеціальності, які можна отримати в університеті. З нововведеннями, що очікують на першокурсників після запровадження в Україні реформи вищої освіти, ознайомив школярів перший проректор університету полковник міліції Олександр Головко.

Радник ректора, генерал-полковник міліції і голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Харківської обласної ради Олександр Бандурка у своєму виступі зазначив, що реформування вищої освіти та органів внутрішніх справ України, які проводяться одночасно, висувають нові вимоги до майбутніх правоохоронців – не тільки їхнього рівня професійної підготовки, але й морально-вольових, етичних, загальнолюдських якостей.  Саме тому в університеті приділяється багато уваги виховній та військово-патріотичній роботі. В університеті працює Університет культури, в рамках роботи якого курсанти займаються в гуртках художньої самодіяльності,  спортивних секціях, відвідують театри, музеї, картинні галереї тощо. А головними пріоритетами колектив університету визначив здоровий спосіб життя, володіння ІТ-технологіями та знання іноземних мов.

Декан факультету права і масових комунікацій Валерій Московець розповів школярам про відкриття на базі Дергачівського ліцею № 3 факультету довузівської підготовки університету на громадських засадах. В рамках його роботи представники університету читатимуть лекції, проводитимуть заняття з основ правознавства, історії з учнями, які виявлять бажання поглибити свої знання з цих предметів або приймуть рішення після закінчення школи продовжити  навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

На зустрічі також був присутній і начальник відділу освіти  Дергачівської райдержадміністрації Сергій Крижний, який зазначив, що сьогодні велика увага приділяється питанням правової освіти та військово-патріотичному вихованню молоді. Тому відділом освіти заплановано низку заходів, про які він розповів присутнім під час зустрічі.

 

ВЗГ ХНУВС