Студенти 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ  разом із професором кафедри гуманітарних дисциплін Валентиною Василенко та провідним фахівцем відділення кадрового забезпечення Ганною Мітітєл взяли участь у мовно-літературному заході, присвяченому 90-річчю газети «Літературна Україна», який проходив у рамках Всесвітнього дня поезії.

Даний захід відбувся у Сумській універсальній бібліотеці за участі членів Національної спілки письменників України: голови Сумської організації НСП України, перекладача, журналіста Олександра Вертіля, мовознавця Анатолія Гризуна, українського письменника Петра Нестеренка.

Гості свята говорили про відновлення діалогу між поезією та іншими видами мистецтва, а також про заохочення видавничої справи, створення на сторінках ЗМІ позитивного образу поезії як сучасного мистецтва, відкритого для людей.

Поділилася досвідом проведення літературно-мистецьких свят у Сумській філії Ганна Мітітєл. Вона натхненно прочитала вірш Ліни Костенко, рядки з якого нікого не залишили байдужими.

Зі словами вдячності та побажаннями підтримки культурного розмаїття звернулася до гостей Валентина Василенко, наголосивши, що поетична мова необхідна для гармонійної взаємодії між різними суспільствами, вона – головний засіб самоствердження, дієвий важіль прогресу, а також загального розвитку молодої особистості, зокрема майбутнього правозахисника.

 

Сумська філія ХНУВС