У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося засідання наукового гуртка «Оперативник» кафедри  оперативно-розшукової  діяльності навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції. Участь у заході взяв представник Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України, кандидат юридичних наук Максим Літвінов.  

До складу гуртка входять вісімнадцять курсантів, керівник гуртка – викладач кафедри ОРД, кандидат юридичних наук капітан міліції Павло Мітрухов.

Гурток здійснює науково-дослідну, виховну та навчальну роботу з курсантами навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції (спеціальності: «Правознавство», «Правоохоронна діяльність») та інших навчальних підрозділів університету.

Також на кафедрі проводяться наукові заходи: науково-практичні конференції, «круглі столи», семінари тощо.

Максим Літвінов розповів присутнім про свій досвід роботи у Міністерстві внутрішніх справ України щодо протидії кіберзлочинам. Під час бесіди було розглянуто низку проблем щодо профілактики сучасної злочинності працівниками міліції і шляхи їх подолання.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленість із керівництвом кафедри ОРД щодо обміну науковою інформацією в галузі протидії злочинності, навчання та участі найбільш досвідчених практичних співробітників ОВС різних кваліфікацій у науково-практичних заходах наукового гуртка.

ВЗГ ХНУВС