Щодня у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувається інструктаж курсантів і працівників університету, які долучаються до патрулювання вулицями Харкова. 250 курсантів і офіцерів університету після шикування на плацу відбувають до райвідділів міліції Комінтернівського, Червонозаводського, Жовтневого та Московського районів. За словами курсанта 2-го курсу факультету  з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Олександра Мелентєва, у райвідділі доводять до відома події, які відбулися у Харкові за минулу добу, на що потрібно звертати увагу під час патрулювання, надають орієнтировки на правопорушників. 

Начальник дільничних інспекторів міліції Комінтернівського райвідділу міліції ГУМВС України в Харківській області майор міліції Ольга Кузьменко говорить, що патрульні наряди міліції мають на меті запобігти скоєнню злочинів, які загрожують безпеці та життю громадян. Враховуючи непросту ситуацію в державі, патрулі посилено курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ.

Для курсантів, які поки що опановують основні ази майбутньої професії, патрулювання разом із досвідченими фахівцями – це набуття необхідних професійних навичок. За словами дільничного інспектора Комінтернівського райвідділу міліції майора міліції Ігоря Кривошеї, курсанти вчаться працювати з населенням, виявляти правопорушення, складати адміністративні протоколи тощо.                      

Під посиленим наглядом патрулів – місця найбільшого скупчення громадян. Це – парки, зони відпочинку, території, прилеглі до великих торговельних комплексів, промислових підприємств, різних установ та організацій, метрополітен, великі транспортні розв’язки.

 

ВЗГ ХНУВС