Харківський національний університет внутрішніх справ бере активну участь у патрулюванні Харкова. Щодня 250 курсантів і працівників університету разом із представниками практичних підрозділів органів внутрішніх справ, Національної гвардії України охороняють громадський порядок на вулицях міста, зокрема у Червонозаводському, Комінтернівському, Жовтневому та Московському районах, які територіально наближені до університету.

За словами проректора університету Анатолія Клочка, курсанти, які заступають на чергування, проходять спеціальний інструктаж та посилену тактико-спеціальну підготовку, займаються у навчально-тренувальних полігонах, стрілецькому комплексі.

Посилені наряди правоохоронців, у складі яких курсанти та працівники університету, здійснюють патрулювання насамперед у місцях масового скупчення громадян, біля станцій метрополітену та важливих об’єктів життєдіяльності міста. За словами ректора університету Сергія Гусарова, курсанти та постійний особовий склад університету як правоохоронці і справжні патріоти своєї держави роблять вагомий внесок у підтримання порядку та забезпечення громадської стабільності у рідному місті.

 

ВЗГ ХНУВС