Харківським національним університетом внутрішніх справ та Національною академією прокуратури України підписано договір про співпрацю. Свої підписи під документом поставили ректор університету, доктор юридичних наук, доцент, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та перший проректор академії, державний радник юстиції 3 класу, кандидат юридичних наук, професор Олександр Толочко.

Головною метою Договору про співпрацю є створення умов для розвитку фундаментальної юридичної науки з урахуванням досягнень провідних вітчизняних та зарубіжних напрацювань, здобутків зарубіжного досвіду у сфері боротьби зі злочинністю, а також сприяння щодо імплементації національного, міжнародного права, Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод у сфері освіти та професійної підготовки на національному рівні, підтримка у питаннях ефективного науково-аналітичного забезпечення та прогнозного супроводження діяльності.

Згідно Договору співпраця буде здійснюватися у напрямах проведення наукових досліджень з актуальних проблем права, протидії злочинності, кримінальної юстиції, а також з основних напрямів діяльності правоохоронних органів України. Також згідно Договору планується організація та проведення конференцій, симпозіумів, семінарів, круглих столів, експертних зустрічей з наукових питань, що стосуються профілів діяльності вищих навчальних закладів. Також Договором передбачається проведення спільних фундаментальних та прикладних наукових досліджень з актуальних питань боротьби зі злочинністю та наслідками розвитку криміногенних процесів, організаційно-практичних засобів правової протидії злочинності, підвищення ефективності юридичної освіти. Заплановано і таку форму співпраці, як спільна участь професорсько-викладацького та наукового складу обох вишів у нормотворчій діяльності, спрямованій на створення та удосконалення сучасної системи права в Україні.

В обговоренні основних положень Договору також взяли участь проректор університету кандидат юридичних наук Олександр Грищенко, завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Владислав Шендрик.

 

ВЗГ ХНУВС