Студентка 2-го курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Юлія Малиш взяла участь у круглому  столі «Молодь для дітей», організатором якого виступила Харківська обласна громадська організація «МИР» за підтримки Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації, Молодіжної ради при Харківському міському голові, Харківського обласного центру молоді, Студентського братства «Еліта Нації».У заході взяли участь представники громадських організацій та студентського самоврядування навчальних закладів Харкова.

На засіданні розглядались питання щодо надання психологічної та соціальної допомоги дітям, які мешкають в інтернатах, дітям з особливими потребами та дітям-сиротам. Головна мета заходу – обмінятися досвідом щодо взаємодії з такими дітьми, налагодження комунікації з ними та співпраці.

Сьогодні існує доволі вузьке коло активістів, що відвідують дітей, які перебувають у соціальних закладах інтернатного типу. Недостатня координація між такими активістами призводить до нерівномірного розподілу людських ресурсів і навіть виснаження дітей зустрічами з волонтерами, у той час, як в інших закладах підтримки волонтерів не вистачає. У Харкові багато активної молоді, яка зацікавлена у спілкуванні з дітьми, проте вона не має достатньої кількості інформації щодо правильної організації роботи в цих закладах.

Для вирішення існуючої проблеми й було проведено круглий стіл, під час якого найактивніші представники молодіжних організацій обмінялися власним досвідом, та спланували спільні заходи для розвитку волонтерського руху. Для продовження роботи у цьому напрямку було створено єдиний майданчик для подальшої комунікації та обміну інформацією між активістами.

 

ВЗГ ХНУВС