Важливим напрямком підготовки майбутніх поліцейських у Харківському національному університеті внутрішніх справ є робота з учасниками програми «Кадети поліції», яка покликана допомагати юнакам і дівчатам робити усвідомлений вибір подальшого життєвого шляху. Розвиток держави залежить від того, наскільки молодій людині прищеплено почуття любові до Батьківщини, народу, рідних, близьких, що загалом допомагає формувати почуття відповідальності перед нинішнім та прийдешнім поколіннями.

Старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Іван Кріцак провів лекцію для кадетів поліції на тему «Як правильно поводити себе в суспільстві, з друзями та в школі», після чого для них була організована екскурсія до університетського Храму на честь ікони  Божої Матері «Державная». 

Під час лекції було наголошено, що виховання громадянина та патріота – тривалий процес, який формує почуття гордості та відповідальності за свою родину, свій народ, а також повагу до його історії. Особливу увагу Іван Кріцак приділив правилам поведінки в суспільстві, а також протидії вживанню алкоголю, наркотиків, викорінення сквернослів’я, від яких страждає все суспільство. Крізь призму православних цінностей лектор висвітлив особливе значення майбутньої правоохоронної діяльності, захисту прав і свобод громадян, бездоганного виконання свого професійного обов’язку, почуття любові до України й українського народу, формування якостей громадянина-патріота. Під час екскурсії він розповів про історію православ'я, православних святих, зображених на іконах, що знаходяться в університетському Храмі, про його різноманітне оздоблення, а також про правила поводження в ньому.

Дізнавшись багато нового, юнаки і дівчата отримали духовне задоволення та подякували за цікаву екскурсію.

Іван Кріцак