У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте шикування з нагоди відзначення Дня Соборності України. Працівники університету на чолі з керівництвом навчального закладу, курсанти і студенти зібралися на плацу, щоб відзначити подію, про яку споконвічно мріяло не одне покоління українських патріотів, – урочисте проголошення Злуки українських земель в єдину самостійну державу.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-захисників, які загинули у боротьбі за вільну, незалежну, Соборну Україну, та під супровід залпів з рушниць поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку борцям за суверенність і незалежність нашої держави.

До присутніх звернувся ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який зазначив, що сьогодні, як і майже сто років тому, територіальна єдність нашої держави для українців є вкрай важливою, оскільки вільним, незалежним і нездоланним може бути лише єдиний народ. «Багато крові пролито борцями за Україну. Наша держава пережила часи лихоліть, мужньо перенесла та переносить найважчі випробовування. Проте Україна відродилася, виховала нове покоління патріотів – лицарів правди і волі, які продовжують захищати незалежність та єдність нашої країни навіть ціною свого життя».

Академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка зазначив: «Мені, як народному депутату України, поталанило брати участь у прийнятті документів історично значимих, які визначають сьогоднішній день України, як незалежної, суверенної, демократичної держави. Це – Декларація про державний суверенітет України, Акт про проголошення незалежності України, Конституція України. Ми пишаємося тим, що до їхньої підготовки та розробки, а сьогодні й до виконання, наш університет має відношення через ті науково-практичні заходи, обговорення, рецензування, консультування, які здійснюються щодо законодавчих актів України».

Голова Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО»Олександр Сергієв наголосив, що, відзначаючи День Соборності, перш за все треба пам’ятати співвітчизників, які й сьогодні продовжують боронити територіальну цілісність і незалежність України від зовнішньої агресії.

Завершились урочистості виступом підрозділу барабанщиць та вокально-театралізованою композицією «Одна єдина» у виконанні учасників художньої самодіяльності університету.

 

ВЗГ ХНУВС