На базі Харківського національного університету внутрішніх справ розпочалися заняття за курсом«Перший на місці події», які проводять інструктори Громадської організації «Захист патріотів».

Курс «Перший на місці події» є домедичною підготовкою для осіб, які перші опинилися на місці надзвичайної події, та призначений для організацій, що надають медичні послуги екстреного реагування, для уряду, корпоративних установ, поліції, пожежної служби, пенітенціарної служби і приватних охоронних організацій.

Перший проректор університету Дмитро Швець, звертаючись до працівників університету, зазначив, що навички та знання отримані під час навчання, допоможуть у подальшій роботі поліцейського та подякував організаторам  курсу «Перший на місці події». Він також наголосив, що в освітній процес в університеті і в подальшому будуть впроваджуватися відповідні практичні курси.

До навчання за курсом залучено представників всіх факультетів університету та центру післядипломної освіти. Протягом чотирьох днів науково-педагогічні працівники університету, фахівці факультетів, курсанти та студенти опанують основні принципи і навички, необхідні для оцінки та надання медичної допомоги в екстремальних умовах до моменту прибуття професійної медичної допомоги

Після закінчення курсу слухачі отримають сертифікати.  

ВЗГ ХНУВС