Представники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь в VI Відкритому дебатному турнірі з прав людини серед команд юридичних клінік України, що проходив у Чернігові в он-лайн трансляції. Турнір був організований в рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Реагування на порушення прав людини та посилення правової спроможності громадян та правозахисників в Україні» у партнерстві з Асоціацією юридичних клінік України, Українським офісом ОБСЄ, Міжнародним фондом «Відродження» та Українською Гельсінською групою.

Цьогоріч у Дебатному турнірі взяли участь вісім команд юридичних клінік вищих навчальних закладів України. Вони – переможці попереднього відбору. Команда Сумської філії, у складі студентів Шаповал Марини та Ткаченка Єгора, змагалася з титулованими командами правничих клінік Національного університету «Києво-Могилянська Академія», ПВНЗ Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького, Чернігівського національного технологічного університету, Донецького державного університету управління, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Тернопільського національного економічного університету.

Протягом двох днів ці команди вели запеклу боротьбу за місце у фіналі. Турнір проводився у формі групової дискусії методом зіткнення позицій. В учасників був обмежений час для підготовки. Виступ мав бути максимально переконливим, адже судді оцінювали не саму позицію, а саме переконливість виступу.

Після складної, напруженої, емоційної дебатної боротьби у фінал вийшли лише дві команди – Сумської філії ХНУВС та Тернопільського національного економічного університету, де команда філії посіла друге місце.

Після фіналу вони стали учасниками заходу-форуму за технологією «Hard talk» («жорстка розмова» на гострі та суспільно важливі теми) з виконавчим директором Української Гельсінської спілки з прав людини – Аркадієм Бущенком.

Колектив ХНУВС вітає команду юридичної клініки «Правова допомога» Сумської філії з блискучим дебютом, яскравим виступом та неперевершеною жагою до перемоги!

ВЗГ ХНУВС