У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов День відкритих дверей. До навчального закладу завітали учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Суми та Сумської області, а також студенти коледжів і училищ.

Метою проведення заходу стало ознайомлення майбутніх абітурієнтів з правничими професіями, умовами вступу до Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, особливостями навчання, наукової роботи та дозвілля студентів, матеріально-технічною базою, перспективами працевлаштування. На відвідувачів чекало багато корисної інформації, виставок, демонстрацій, показових виступів тощо.

З гостями, які завітали на День відкритих дверей, провели зустріч директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Лукаш та заступник директора Вікторія Гробова. Вони розповіли про навчальний заклад, особливості вступу та навчання у філії, а також побажали майбутнім абітурієнтам гарного навчання та успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Абітурієнтам, які завітали на День відкритих дверей, була запропонована екскурсія по навчальному закладу. Відвідувачам продемонстрували криміналістичний полігон, валізу криміналіста, криміналістичну техніку, показали процедуру зняття відбитків пальців, а також виявлення слідів рук за допомогою спеціальних порошків. Був проведений майстер-клас з огляду місця події при розслідуванні вбивства.

Студенти третього курсу в залі судових засідань відтворили навчальний судовий процес з цивільної справи.

Школярі ознайомились з виставкою зброї та спеціальних засобів, що знаходяться на озброєнні управління «КОРД» ГУ НП в Сумській області. Їм були представлені спеціально обладнані патрульні автомобілі та автомобіль спеціального призначення управління «КОРД».

З творчими номерами перед гостями виступили студенти та працівники філії.

Під час проведення заходу відвідувачі переглянули стенди про філію, презентацію про навчальний заклад, навчання та дозвілля студентів, отримали інформаційно-іміджеву продукцію.

ВЗГ ХНУВС