У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми кримінального процесуального законодавства та шляхи їх розв’язання».

Конференція була проведена за ініціативи Союзу юристів України. За словами його голови Святослава Піскуна, конференція проведена саме у Харкові, тому що харківська юридична школа – це Альма- матер юридичного процесу. Саме тут готують найкращих слідчих, суддів, прокурорів, тому почути думку харківських правознавців – надзвичайно важливо. У конференції також взяли участь заступник голови Союзу юристів України Володимир Гузир, голова Харківської обласної організації Союзу юристів України Володимир Кривобок, академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка, а також представники Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України, Національної поліції України, судових органів влади, адвокатури, представники вищих навчальних закладів – Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, науковці та ін.

Відкрив наукове зібрання ректор університету Валерій Сокуренко. Він наголосив на актуальності питань, які сьогодні існують у кримінальному процесуальному законодавстві та необхідністю внесення змін до діючого Кримінального процесуального кодексу, побажав присутнім плідної роботи та напрацювань, які будуть впроваджені у майбутньому.

У своєму виступі Святослав Піскун наголосив на тому, що застосування у правозастосовній діяльності чинного КПК України виявило достатню кількість неузгодженостей та прогалин, які не сприяють ефективній протидії злочинам та захисту прав, свобод і законних інтересів особи у кримінальному судочинстві. Учасники наукового заходу окреслили коло питань, які мають бути враховані у Кримінальному процесуальному кодексі. Вони будуть опрацьовані й надані у вигляді рекомендацій до комітетів Верховної Ради України, до Генеральної прокуратури України, Адміністрації  Президента України, МВС України, Національної поліції України, Служби Безпеки України для широкого обговорення, а згодом – врахувати їх у відповідних законопроектах  щодо внесення змін і доповнень до чинного КПК України.  

Під час конференції Святослав Піскун також вручив нагороди. Рішенням виконавчого комітету Союзу юристів України за плідну трудову діяльність орденом Союзу юристів України "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджений ректор університету Валерій Сокуренко, орденом Союзу юристів України "За заслуги" І ступеня за видатні заслуги перед юридичною спільнотою держави відзначений академік Олександр Бандурка.

 

ВЗГ ХНУВС