Головний науковий спеціаліст Інституту законодавства Верховної Ради України, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор, ректор ХНУВС (2003–2005 рр.) Олександр Ярмиш зустрівся з керівниками структурних підрозділів Харківського національного університету внутрішніх справ. Темою обговорення стали переваги вступу колективу університету до Міжнародної поліцейської асоціації.

Міжнародну поліцейську асоціацію (МПА) було засновано 1 січня 1950 року за ініціативою сержанта поліції з Великобританії Артура Троупа. Девіз асоціації – «Служба через дружбу».

Нині МПА є однією з найбільших міжнародних професійних неурядових (громадських) організацій. Вона має статус консультативного представника в Організації Об’єднаних Націй та у Раді Європи. МПА об’єднує понад 400 тисяч поліцейських та пенсіонерів поліції з 64 країн світу.

Уряди багатьох країн високо оцінили організацію поліцейських, адже мета асоціації – практичне втілення в життя положень Декларації прав людини, яку було прийнято ООН у 1948 році. Перш за все, це – розвиток культурних відносин між членами, накопичення знань та обмін професійним досвідом. Також Асоціація намагається виховувати почуття взаємодопомоги в мирному співіснуванні різних народів та збереження миру на землі.

Олександр Назарович Ярмиш наголосив на перевагах, які мав би колектив університету у разі членства в асоціації, побажав усім подальшої плідної діяльності, творчого підходу до виконання поставлених завдань та постійного руху вперед.

 

ВЗГ ХНУВС