У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. На великому плацу університету вишикувався весь особовий склад університету. Після внесення Прапора університету та виконання Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за свободу та європейській вибір громадян України, і поклали квіти до пам'ятника борцям, які в різні роки відстоювали право нашої держави на незалежність і суверенітет.

Звертаючись до присутніх, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив, що Революція Гідності стала визначною віхою в історії українського народу, коли тисячі молодих людей вийшли на майдан Незалежності, виступаючи проти тоталітаризму, захищаючи свій демократичний вибір, честь і гідність. «Багато хто хоче дестабілізувати ситуацію в нашій державі, і правоохоронці сьогодні знаходяться на передньому рубежі, несуть службу в АТО, захищаючи Схід України. Святим обов’язком працівника поліції завжди були й залишаються Порядок і Закон, захист прав і свобод наших громадян». Ректор побажав працівникам натхнення в несенні служби, сумлінного виконання своїх обов’язків, а курсантам добре вчитися, щоб стати в майбутньому справжніми фахівцями.

Присутній на урочистостях голова Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО», легендарний кіборг, кулеметник 93-ї механізованої бригади, неодноразово відзначений за мужність та героїзм державними та військовими нагородами, Олександр Сергєєв у своєму виступі зазначив, що «всім громадянам України сьогодні потрібно захищати державу від ворога та втілювати в життя реформи. Саме це дасть можливість змінити наше життя на краще».

Завершились урочистості показовим виступом стройового підрозділу «Почесна варта» університету, під час якого першокурсники продемонстрували стройовий вишкіл, вміння та навички володіння зброєю, а художній колектив навчального закладу виконав вокально-театралізовану композицію «Нам є що захищати», в якій була використана українська державна символіка та прапори усіх областей України.

ВЗГ ХНУВС