Школа волонтерів Всеукраїнської громадської організації «Поруч» під патронатом німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH успішно стартувала 20 жовтня в Харкові, зібравши студентську еліту з різних ВНЗ та куточків України. Студенти Харківського національного університету внутрішніх справ брали активну участь у цьому соціальному проекті.

Учасникам було запропоновано зробити екскурс в історію розвитку волонтерського руху, дізнатися більше про досвід роботи українських і міжнародних волонтерських організацій. Також юнаки та дівчата мали можливість приміряти різні соціальні ролі в симуляційних іграх «Щаблі влади» та «Вибори», розробити стратегії взаємодії влади і громади, візуалізувати власні ідеї вирішення нагальних проблем місцевих громад під час тренінгу «Світове кафе» та презентувати їх за допомогою ліфт-тесту.

На другий деньволонтерську спільноту запросив на свої терени Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот». Учасники Школи завдяки працівникам Кафедри ортопедії та травматології Харківської обласної клінічної лікарні мали можливість прослухати теоретичні засади надання першої медичної допомоги та попрактикувати набуті знання на ліцеїстах та колегах-волонтерах.  Всі волонтери успішно пройшли інтелектуальні, творчі й фізичні випробування.

22 жовтня 2016 року в Харкові відбувся третій день соціального проекту «Школа волонтерів», який реалізується ВГО «Поруч» за підтримки GIZ GmbH. Цей день був завершальним. Учасники проекту висловили свої побажання для подальшої реалізації та поділилися враженнями і майбутніми планами.

ВЗГ ХНУВС