Куратори навчальної групи Ф-1-16-1, старші викладачі кафедри теорії та історії держави і права підполковник поліції Тетяна Мураховська та майор поліції Іван Кріцак провели організаційну зустріч з курсантами-першокурсниками. Обговорювалися питання щодо стану навчання, дисципліни. Також до курсантів були доведені основні вимоги наказу ХНУВС «Про затвердження положення про кураторів».

Після зустрічі майор поліції Іван Кріцак та працівник відділу соціально-гуманітарної роботи університету Сергій Перцов провели першу екскурсію в історії університетського Храму на честь ікони Божої Матері «Державная». Були підкреслені роль і значення православного воїнства в історії формування української державності.

З метою виховання у курсантів почуття любові до України, готовності захищати законні права та інтереси держави та українського народу, формування якостей громадянина-патріота, організатори екскурсії наголосили на особливому значенні свята 14 жовтня. У цей день в Україні відзначається День захисника Вітчизни і велике християнське свято – Покрови Пресвятої Богородиці, яке особливо шанувалося запорізькими козаками і є одним із найбільших православних свят. У цей день першокурсники університету складуть урочисту Присягу працівника поліції.

Організатори екскурсії розповіли присутнім цікаві факти з історії ікон, що знаходяться в університетському Храмі, про подвиги мучеників християнської віри, про подвижницьке життя православних святих.

Курсанти дізналися не лише про історію православ’я, але й отримали велике духовне задоволення, зазначивши, що чекатимуть наступних зустрічей, які будуть проходити раз на тиждень.

 

         І. В. Кріцак,

ст. викладач кафедри теорії та історії держави і права,

кандидат юридичних наук,

майор поліції