Напередодні двох державних свят України: Дня козацтва та Дня захисника України (14 жовтня) в бібліотеці університету за участю фахівців Харківської обласної бібліотеки відбувся урок мужності «Шляхами козацьких перемог». Символічно, що цього дня курсанти університету складатимуть Присягу працівника Національної поліції.

Повага до історії держави, до славних традицій наших предків є складовою частиною виховання університетської молоді. Юнакам та дівчатам було цікаво дізнатися, що святкування Дня українського козацтва та Дня захисника Вітчизни збігаються зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Першокурсники  ознайомились із періодом Козацької доби – яскравою історичною сторінкою у становленні й розвитку національної системи освіти та виховання в Україні.

У козацькому світогляді провідними були ідеї Бога, Батьківщини, перемоги добра над злом і кривдою. Через відеофрагменти, розповіді та коментарі фахівців університетської та Харківської обласної бібліотек молодь дізналася про козацький побут, культуру, правила поведінки та фольклор. Велич, сила та могутність козацтва були настільки впливовими, що кожен українець прагнув стати козаком.

Присутні мали змогу також ознайомитись із розгорнутою книжково-ілюстрованою експозицією «Історичний феномен українського козацтва».

 

ВЗГ ХНУВС